«Βλέποντας τη μουσική και ακούγοντας την τέχνη». Ένα πρόγραμμα εικαστικής αγωγής με θέμα τη σχέση της μουσικής με την τέχνη2009-06-03
φωτό


«Βλέποντας τη μουσική και ακούγοντας την τέχνη». Ένα πρόγραμμα εικαστικής
αγωγής με θέμα τη σχέση της μουσικής με την τέχνη

Εγκαίνια της Έκθεσης των Εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά
του Δήμου Βόλου

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 8μ.μ. πραγματοποιούνται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, τα Εγκαίνια της Έκθεσης Παιδικής Δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα παιδιών, ζωγραφικής και κεραμικής, που συμμετέχουν στα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου · από το «Στέκι Παιδιού», τα Κέντρα Νεότητας (Αγίων Αναργύρων, Νέας Δημητριάδας, Χιλιαδούς, Αγίου Γεωργίου) του Κ.Ο.Δ.Β. και το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης του Δ.Ο.Υ.Κ. Δήμου Βόλου.

Μία από τις πιο ευγενικές εκφράσεις των ανθρώπων, η μουσική, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και καθημερινά κατακλυζόμαστε από ήχους που εκφράζουν διαφορετικά συναισθήματα, ηλικίες και λαούς.

Το πρόγραμμα που επιλέξαμε φέτος για τα παιδιά των τμημάτων της ζωγραφικής και κεραμικής, ήταν ένα ταξίδι στη μαγεία της μουσικής, όπου είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τα κοινά χαρακτηριστικά και τις ιδιαίτερες σχέσεις της με τη ζωγραφική, να παρατηρήσουν και να συγκρίνουν χρώματα, σχήματα, ήχους. Να γνωρίσουν σημαντικούς ζωγράφους όπως ο Klee, Picasso κ.ά. αλλά και συνθέτες, έλληνες και ξένους όπως ο Χατζιδάκις, Σπανουδάκης, Ρεμπούτσικα, Στράους, Βάγκνερ, Βιβάλντι κ.ά. και να γνωρίσουν τη μουσική και ζωγραφική άλλων λαών.

Επίσης ήταν αφορμή να αναπτύξουν παράλληλα άλλες δράσεις όπως η κίνηση, ο χορός και να δουν ταινίες όπως «Η φαντασία» κ.ά.

Η ανταπόκριση των παιδιών υπήρξε θετική σε υψηλό επίπεδο και εκφράστηκε με πληθώρα εξαιρετικών έργων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.


Διοργάνωση:
ΣΤΕΚΙ ΠΑΙΔΙΟΥ (Κ.Ο.Δ.Β.) και ΚΔΑΠ Νεάπολης (ΔΟΥΚ)

Υπεύθυνη Εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά:
Παρασκευή Γαρδέλη, Ζωγράφος – Εικαστικός Εκπαιδευτικός

Συντονισμός – Οργάνωση Έκθεσης:
Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – Αρχαιολόγος

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες-δάσκαλοι:
Αιμιλία Γιάνναρου, κεραμίστρια, Ζίνα Διακομή, κεραμίστρια, Μαργαρίτα Δουλκέρογλου, ζωγράφος, Ουρανία Καλαμποκά, ζωγράφος, Κερασία Ντάτσιου, ζωγράφος, Νίτα Οικονόμου, ζωγράφος, Αγγελική Παπαγεωργίου, ζωγράφος, Αθηνά Πορτάρη, κεραμίστρια, Ντέμα Σκεμπέ, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος

Διάρκεια έκθεσης:
3-25 Ιουνίου 2009

Χώρος:
Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Γιαννιτσών & Λαχανά (πίσω από το γήπεδο του Μαγνησιακού), Βόλος, Τηλ.: 24210 24855

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως και Σάββατο 10.00-13.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.00

 

Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων:
• «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (24210 64336,
e-mail:info@kdap.gr)

Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου
• «Στέκι Παιδιού» (24210 31456, e-mail: info@stekipaidiou.gr)
• Κέντρο Νεότητας Αγίου Γεωργίου (24210 45151, e-mail:pkag@kodv.gr)
• Κέντρο Νεότητας Αγίων Αναργύρων (24210 69142 e-mail:knaa@kodv.gr)
• Κέντρο Νεότητας Νέας Δημητριάδος (24210 54424 e-mail:knnd@kodv.gr)
• Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς (24210 46854 e-mail:knch@kodv.gr)