Οι φίλοι μας τα ζώα2007-06-13
φωτό

Έκθεση Παιδικής Δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου

       Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8μ.μ. 2007 εγκαινιάζεται η Έκθεση Παιδικής Δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου, που για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο (2ος όροφος).


        Στην Έκθεση συμμετέχουν τα εικαστικά εργαστήρια (ζωγραφική – κεραμική – κόσμημα): «Στέκι Παιδιού», Κέντρα Νεότητας (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων, Νέας Δημητριάδας, Χιλιαδούς) του Κ.Ο.Δ.Β. και «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης του Δ.Ο.Υ.Κ. Δήμου Βόλου.


        Το κεντρικό θέμα της φετινής Έκθεσης είναι: «Οι φίλοι μας τα ζώα». Με αφορμή τα οικόσιτα ζώα της πατρίδας μας που χάνονται ξεκίνησε ένα πρόγραμμα γνωριμίας των παιδιών με τα ζώα που ζουν κοντά στον άνθρωπο. Η προστασία των φυσικών ειδών και των τοπίων, η διαφύλαξη των ζωικών και φυτικών ειδών και η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η προστασία των φυσικών πόρων, απ’ όλες τις αιτίες υποβάθμισης που τις απειλούν, είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί σήμερα τον εκπαιδευτικό κόσμο.


        Τα παιδιά τρέφουν έμφυτη συμπάθεια και αγάπη για τα ζώα και επιθυμούν να ασχολούνται και να παίζουν μαζί τους. Ο τρόπος ζωής των ζώων, η συμπεριφορά τους προς τα άλλα ζώα και, κυρίως, προς τον άνθρωπο αποτελούν ευχάριστο ανάγνωσμα για τα παιδιά. Με πολύτιμο βοήθημα το πλούσιο υλικό των Παιδικών Βιβλιοθηκών (βιβλία, διαφάνειες, οπτικοακουστικό υλικό), με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν απεικονίσεις ζώων σε χρηστικά αντικείμενα και έργα τέχνης, τα παιδιά αναπτύσσοντας τη φαντασία τους και την παρατηρητικότητά τους, δημιούργησαν τα δικά τους έργα.


        Τα Εγκαίνια της φετινής Έκθεσης θα τιμήσει με την παρουσία του ο εικαστικός, Αλέξανδρος Ψυχούλης. Το «Στέκι Παιδιού» και το «ΚΔΑΠ» Νεάπολης συνεργάστηκαν με το γνωστό καλλιτέχνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παιχνίδια με την τέχνη…καλλιτέχνες γράφουν για τη ζωή τους δημιουργώντας με τα παιδιά» το Φεβρουάριο του 2005. Το 2007 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο το βιβλίο: «Ένα απίθανο βιβλίο σύγχρονης ελληνικής τέχνης για παιδιά» που παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από πέντε καλλιτέχνες σε σχολεία της Αθήνας με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με τη σύγχρονη τέχνη.

 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό που δούλεψε τη χρονιά 2006-2007 είναι:


Ζωγραφική: Καλαμποκά Ουρανία, Ντάτσιου Κερασία, Οικονόμου Νίτα, Παπαγεωργίου Αγγελική, Ποδιάς Νίκος, Χαμπέρη Μαρία, Χατζηνικολάου Μαρία
Κεραμική: Γιάνναρου Αιμιλία, , Διακομή Ζίνα, Πορτάρη Αθηνά, Σκεμπέ Ντέμα
Κόσμημα: Οικονόμου Μαρούσκα
Τάσος Κουκούλης, υπεύθυνος τμήματος Η/Υ – επεξεργασία βίντεο (υλικού έκθεσης).
Τον συντονισμό είχε η Εικαστικός κ. Παρασκευή Γαρδέλη – Παντά και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του «Στέκιο Παιδιού» κ. Τσιμά Παρασκευή.


Πληροφορίες:
Διάρκεια Έκθεσης: 13 Ιουνίου-30 Ιουνίου 2007
Χώρος Έκθεσης: Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, Μεταμορφώσεως 3, Βόλος, τηλ: 24210-31701

 

 

Εικαστικά εργαστήρια:
«Στέκι Παιδιού», τηλ.: 24210-31456, email: info@stekipaidiou.gr
«Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», τηλ.:24210-64336, email: info@kdap.gr
Κέντρο Νεότητας Αγίων Αναργύρων, τηλ.:24210 69142, email: knaa@kodv.gr
Κέντρο Νεότητας Αγίου Γεωργίου, τηλ. 24210 45151, email: pkag@kodv.gr
Κέντρο Νεότητας Νέας Δημητριάδας, τηλ.: 24210 54424, email: knnd@kodv.gr
Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς, τηλ.:24210 46854, email: knch@kodv.gr